RONDJE NEDERLAND

Category
EVENEMENTEN, LOGO'S
About This Project

>>
Van 26 Augustus 2019 tot 6 September 2019 heb in 12 dagen samen met mijn vader langs de hele landsgrens van Nederland gefietst. In totaal zo’n 1750 km!

Iets meer als anderhalf jaar geleden was ik namelijk aan het spelen met de ‘Routebuilder’ van Strava (webapplicatie voor wielrenners) en ik kwam op het idee om een route te tekenen langs de grens van Nederland, beginnend en eindigend in Rotterdam.
Het idee belandde in de ijskast en het bleef bij een getekende route. Totdat mijn vader, zelf fanatiek wielrenner, afgelopen jaar na zijn lustrumtoertocht, van Wageningen naar de Alpe d’Huez, vertelde over dat hij graag een fietstochtje samen met mij wilde doen. Ik vertelde hem van dit idee samen besloten we deze mooie activiteit van vader en zoon te ondernemen.

En het werd een geweldige en bijzondere ervaring en indrukwekkende route! Over heuvels, duinen en bergen, op asfalt, zand/grintwegen en bospaden, in Nederland, Duitsland en België, langs Noord- en Waddenzee en zowel in de brandende zon als met wind tegen en fikse regenbuien. En daarnaast veel bijzondere mensen ontmoet met inspirerende verhalen!

 

De complete route met verhalen en foto’s kun je hier vinden.

 

Als grafisch vormgever, vond ik het natuurlijk ook belangrijk een beetje promotie te maken tijdens de rit. Vandaar dat ik een logo heb ontworpen die op wielershirts gedrukt is. Ook heb ik tijdens de rit veel foto’s en video’s gemaakt met een GoPro die ik geleend heb.

 

Naast het feit dat ik trots ben op de prestatie die ik heb geleverd, ben ik ook trots op het feit dat één van mijn vele ideeën realiteit is geworden. Wat een paar jaar geleden begon als een eenvoudig idee voor een route op Strava (webapplicatie voor Wielrenners) is na een half jaar van organisatie werkelijkheid geworden. Geweldig!