ROTTEBOKAAL

Category
ILLUSTRATIES, LOGO'S, PRINTMEDIA, VOORWERPEN
About This Project

>>
Tijdens mijn studententijd ben ik lid geweest van de Rotterdamse Studentenroeivereniging Skadi. Daar ben ik naast het roeien ook actief geweest binnen verschillende commissies. Vaak nam ik de taken rondom de promotie en marketing op me. Zo ook binnen de Rottebokaal-commissie.

 

Een keer per jaar vindt namelijk de Rottebokaal plaats. Een roeiwedstrijd voor competitieroeiers dat tot 2011 gehouden werd op de Rotte, de rivier die van Lansingerland naar Rotterdam stroomt.

Naast leden van Skadi roeien er ook veel andere roeiverenigingen mee uit heel Nederland. Sinds 2011 wordt de roeiwedstrijd geroeid op de Willem-Alexanderbaan, gelegen in het recreatiegebied de Rottemeren bij Zevenhuizen en vlakbij de Rotte.

 

In het verleden heb ik verschillende posters ontwikkeld voor de Rottebokaal, waaronder hier links die van 2012. De kleuren van de Rottebokaal-commissie zijn Groen, Rood en Wit, de kleuren van Rotterdam.

Op de poster loopt op de groene achtergrond de rivier de Rotte in de kleuren Rood en Wit. In het midden staat de bokaal. Deze bokaal heb ik een paar jaar eerder bedacht en ontworpen. Als je goed kijkt, zie je dat de oren van de beker roeiriemen zijn.
De bokaal heb ik eerst geschetst en vervolgens er in het programma 3ds Max een 3d model van gemaakt.

Uit de bokaal steken allemaal handen, de handen die belangrijk zijn bij het roeien. Maar hier hebben de handen ook verschillende andere voorwerpen die refereren naar de verschillende activiteiten en de weersomstandigheden tijdens het evenement.

Onder de bokaal is het logo te vinden van de Bavaria Rottebokaal. Sinds 2009 is Bavaria de hoofdsponsor op Skadi en ook wilde de brouwer helpen met sponsoren van dit evenement. Voor hen heb ik toen hun nieuwe huisstijl aangepast naar dat van de Rottebokaal. Het management van Bavaria was erg te spreken over het uiteindelijke ontwerp en liet meteen promotiemateriaal drukken met het logo er op.

Ook het ontwerp voor de ‘Taart’ heb ik mogen verzorgen. Dit is de medaille die de comeptitieroeiers kunnen winnen. Op de medaille is de bokaal te zien met daarachter de vlag van Skadi.